19 TOP 36 10 3 23 33
20 JUT 36 5 9 22 24

Datum plaatsing: 12-05-2023 22:00:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag - FC Dordrecht eindigt in gelijkspel

ADO Den heeft in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de nummer 18 van de ranglijst een schamel puntje weten te pakken. De wedstrijd eindigde in 2-2.

Na het verlies afgelopen maandag uit tegen Jong Ajax heeft ADO geen kans meer om zich te plaatsen voor de play-offs om promotie.
De wedstrijd van vanavond stond dan ook een beetje in het teken van wat andere zaken.
Het nieuwe thuisshirt van volgend seizoen, waarin de spelers vanavond alvast  als een voorproefje speelden, werd onthuld op de Aad Mansveld tribune.
Er werden, zoals elke laatste thuiswedstrijd.  foto's op de schermen getoond van degenen die ons dit seizoen zijn ontvallen. En na de wedstrijd werd, zoals gebruikelijk aan het eind van het seizoen, de Karel Jansen trofee uitgereikt.

In de opstelling van vanavond sprong er een debutant in het oog. Keeper Kilian Nikiema verving de zieke Sonny Stevens.
Bij de tegenstander stond oud ADO Den Haag speler Benjamin Reemst in de basis.

De uitwedstrijd tegen Dordrecht begin dit kalenderjaar werd door ADO met 0-1 gewonnen. Doelpuntenmaker was Mario Bilate.

Dan nu de wedstrijd van vanavond. Na een aftastend begin in de wedstrijd die eigenlijk nergens meer over ging, maar die toch om de eer ging voor de redelijk gevulde tribunes, waren er weinig kansen te bespeuren.
In de 17e minuut was er pas de eerste kans van ADO om op voorsprong te komen, vanuit een corner kopte Kemper op het doel van keeper Bossin, die echter redding wist te brengen. Kort daarna was Verheydt op aangeven van Zwarts in een kansrijke positie, maar de spits kopte de bal net over het doel van Bossin.
In de 28e minuut kwam ADO op voorsprong door een doelpunt van Malik Sellouki: 1-0. Vanaf de tribunes klonk het daarna licht cynisch: 'We gaan Europa in'. Maar niet voor lang, want vier minuten later lag de bal aan de andere kant van het veld in het goal na een doelpunt van Tidjany Touré: 1-1.
Daarna gebeurde er niets noemenswaardigs meer, zodat de kleedkamers voor de rust werden opgezocht met de gelijkstand.

Beide elftallen kwamen na de thee ongewijzigd het veld in.
Een kwartier na rust was oud ADO Den Haag speler  Reemst dicht bij de voorsprong voor de Dordtse club. Gelukkigerwijs voor ADO hield Nikiema de bal via buitenkant paal uit het doel.
In de 71e minuut wees scheidsrechter Martens, na een overtreding in de 16, naar de stip. Verheydt benutte de penalty feilloos en zette de stand op 2-1. Maar weer was er snel een antwoord van Dordrecht. Cetin zette zijn club al snel op gelijke stand.
Trainer Dick Advocaat wisselde Asante voor Werker en later Catic en Sellouki  voor Bilate en Komljenovic.
Er waren nog wat kansjes voor Bilate en Werker, maar die leverden geen resultaat op. Ook een vrije trap randje 16 werd niet goed benut, sterker nog de bal kwam direct bij de tegenstander terecht.

De wedstrijd eindigde dus in een 2-2 gelijkspel.

Na de wedstrijd werd de Karel Jansen Trofee uitgereikt door ADO-icoon Lex Schoenmaker. Bij de heren vielen Titouan Thomas (speler van het seizoen), Finn van Breemen (talent van het seizoen) en Thomas Verheydt topscorer van het seizoen), in de prijzen. ADO Den Haag vrouwen Nikkie IJzerman (speelster van het seizoen)  Liz Rijsbergen (topscorer van het seizoen) en Nikkie IJzerman en Louise van Oosten (talent van het seizoen) kregen eveneens een onderscheiding.

Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. ADO neemt het dan op tegen Jong AZ.